Dubai: bijzondere combi van stad en strand

Bij het horen van Dubai als vakantiebestemming blijken veel mensen al een beeld te hebben van deze stad in de Verenigde Arabische Emiraten.
Dat varieert van schatrijke oliesjeiks en hun in boerka’s gehulde vrouwen, van hoge gebouwen (‘Je hebt daar toch de hoogste toren ter wereld? Ja, klopt!’) tot je voetzolen slijten in de talloze shoppingmalls en van enigszins belachelijk en overdreven ogend tijdverdrijf als skiën in de grootste, overdekte indoorskihal ter wereld terwijl de temperatuur in de zomermaanden de 50 graden overschrijdt…….

Dubaidubai2Dubai

Genoeg te zien en te doen
En nee, ik ga hier nu geen verhaal ophangen over dat dit allemaal wel meevalt, niet zo is of op een andere manier in elkaar steekt. Het is namelijk allemaal wel waar.
Alleen: hoe erg is dat als je in onze winter een zonnige vakantiebestemming met mooie, schone stranden zoekt waar je daarnaast ook nog genoeg te zien en te doen hebt?

Want er is echt voor ieder wat wils: met de kids ga je naar Aquaventure of Wild Wadi Waterpark voor onvergetelijke ervaringen in glijbanen die eigenlijk geen glijbaan mogen heten omdat het woord hier echt tekortschiet. De Dubai Zoo is ook leuk voor ze en de iets oudere kids zullen gecharmeerd zijn van een woestijnsafari waarbij je in een jeep door de zandduinen scheurt en ’s avonds barbecuet bij de bedoeïenen.
Als je nog een nieuw pak of avond-/bruidsjurk wilt laten maken, is Dubai the place to be. Je kiest je kleur en de stof en kundige, vooral Indiase kleermakers maken dit keurig op maat voor je tegen een fractie van de prijs die je thuis betaalt.

Dubai5Dubai4

Must-sees en do’s
En natuurlijk voor iedereen de must-sees en do’s zoals:
-uitzicht op Dubai vanaf de top van de Burj Khalifa (in werkelijkheid ga je ‘slechts’ tot ongeveer halverwege, de 124e verdieping)
-de fonteinenshow ’s avonds aan de voet van de Burj Khalifa die slechts 5 minuten duurt maar wel die van de wereldberoemde Bellaggio fonteinen in Las Vegas in de schaduw stelt
-het 7-sterrenhotel in de iconische Burj al Arab dat je vanaf de meeste stranden ziet liggen
-bezoek op z’n minst 1 shoppingmall en vergaap je aan alles wat daar verkocht wordt maar ook bv. aan de enorme aquariumwand in de Dubai Mall (‘gewoon’ naast de H&M) of Ski Dubai in The Mall of the Emirates. Komisch zijn hier de mannen in hun witte gewaden die een poging doen tot skiën terwijl ze hun gewaad omhoog proberen te houden want dat skiet anders niet zo lekker….. een aanrader is overigens de Ibn Battuta Mall aan de zuidkant van de stad. Niet zozeer vanwege het andere assortiment maar vooral vanwege de aankleding van de mall in verschillende landenthema’s, gekozen naar de ontdekkingsreizen van de Arabische Marco Polo: Ibn Battuta.
-voor wie de malls niet authentiek genoeg en te commercieel vindt: bezoek de souks in het noorden van de stad zoals de bekende Gold Souk en Spice Souk ten noorden van de Dubai Creek. Koop in deze buurt sowieso ook je souvenirs (afdingen!) en als je toch in Bur Dubai aan de noordkant van de stad bent: hier zitten ook veel van de eerder genoemde kleermakers.
-maak een boottocht met een traditionele dhow zeilboot door de Dubai Creek of langs de kust vanuit de Dubai Marina met zijn miljoenenjachten en torenhoge wolkenkrabbers.
-en wissel dit alles vooral af met een dagje strand want Dubai kent prachtige, witte zandstranden die openbaar toegankelijk zijn en waar het heerlijk zwemmen en zonnen is.

Duur….goedkoop?
Daar is niet een eenduidig antwoord op te geven.
Ronduit prijzig zijn de attracties en bezienswaardigheden. Voor een dagje Aquaventure Waterpark betaal je € 80 pp. en voor een ticket naar de top van de Burj Khalifa ong. € 30 pp. Al is dit iets goedkoper en scheelt het je wachttijd als je je tickets online aanschaft.
Aan de andere kant kun je in Dubai (niet te dicht bij bovengenoemde bezienswaardigheden maar wel bv. aan de noordkant van de stad in Bur Dubai en omgeving) heerlijk en goedkoop eten bij bv. de talrijke Indiase, Pakistaanse, Afghaanse, Libanese en Iraanse restaurants die de stad rijk is en die echt authentieke, culinaire ervaringen bieden.
Ook het openbaar vervoer en taxiritten zijn goedkoop wat natuurlijk wel iets te maken heeft met het feit dat de olie die hier wordt opgepompt, voor de bevolking vrijwel gratis is en natuurlijk de motor van hun welvarende bestaan.
Accommodatie en vliegreis zitten qua prijspeil zeker niet aan de onderkant van de markt, maar hier zijn wel leuke deals en aanbiedingen te vinden.

Ook zin gekregen in een combi van de stad en het strand in Dubai, maar niet in het zoeken naar die aanbiedingen? Neem dan contact met mij op en voor het vaste bedrag van € 195 zoek ik de complete reis voor u uit. Hierbij bespaart u gegarandeerd veel geld en tijd.