Florida is meer dan alleen de sunshine state

Wie bij Florida alleen denkt aan zonneschijn, warmte of zelfs ondraaglijke vochtige hitte doet deze vakantiebestemming beslist tekort. Florida is juist een ideaal alternatief voor het uit de gratie geraakte Turkije en Egypte in de voorjaars-, mei-, herfst- of Kerstvakantie: ook mooi weer, beslist een veilige bestemming met daarnaast genoeg te zien en te doen voor de hele familie. En met een tijdige boeking van vliegtickets, een huurauto en voordelige accommodatie hoeft deze trip zeker niet veel duurder te zijn dan bovengenoemde landen.

De voordelen van een vakantie in deze periodes in de sunshine state:
-minder druk want veel minder toeristen dan in de zomervakantie
-minder duur want deze maanden zijn geen hoogseizoen
-minder warm en dat maakt het beslist een stuk aangenamer om, behalve de mooie stranden aan de oost- en westkant, ook de vele andere bezienswaardigheden van Florida te bekijken.

Kennedy Space Center
Je hoeft echt geen diehard fan van ruimtevaart, astronauten en Space Shuttles te zijn om een bezoek aan het Kennedy Space Center leuk te vinden. Laat de combinatie van educatie, info- en entertainment maar aan de Amerikanen over, dat is ze wel toevertrouwd! Een busrit langs de verschillende lanceerplatforms, het meemaken van een ‘echte’ lancering in een Space Shuttle, een film over de maanlanding in 1969, uitleg van een astronaut en het zien van de levensgrote raketten dragen allemaal bij aan meer kennis en inzicht over het hoe en waarom van de ruimtevaart. Beslist de moeite waard!

Everglades
Wat ook zeker een aanrader is: breng een bezoek aan de Everglades. Dit moerasachtige gebied in het uiterste zuidwesten van Florida bereik je heel makkelijk vanuit Miami. De meeste toeristen brengen hier niet veel tijd door en crossen een uurtje door het gebied heen met een lawaaiige airboat tour waardoor je weinig van de rijke en unieke flora en fauna ziet. De toegangsweg naar de Everglades biedt wat dat betreft ook al een heel spektakel met waar je ook maar kijkt spectaculaire vogelsoorten en in de smalle en brede watergeulen langs de weg werkelijk overal krokodillen in alle maten! Een goed alternatief voor de airboat is een tocht in een stille boot of kano, je vaart dan door de ongerepte mangrovebossen richting de Golf van Mexico aan de westkant van het park. Geheid dat je hier manatees (zeekoeien) en dolfijnen spot, heel bijzonder!

The Keys
Weer van een totaal andere orde maar daarom niet minder mooi zijn de wereldberoemde Florida Keys, een slinger van talrijke eilanden met elkaar verbonden door bruggen voor de zuidkust van Florida. Het kost de doorsnee vakantieganger geen ekele moeite om alleen al op de Keys een hele vakantieweek door te brengen. Op Key Largo, het eerste grote eiland, kun je snorkelen tussen de prachtige vissen en koraalriffen van het John Pennekamp Reef Coral State Park. Key West, de laatste van de slinger eilandjes, biedt heel veel: naast snorkel- en dolfijnentours vind je er een ongekend relaxt sfeertje in het stadje met de Caribische huizen, de bekende Sloppy Joe’s bar en de sprookjesachtige zonsondergang op Mallory Square.

Attracties, shoppingmalls en themaparken genoeg!
Bij het noemen van Florida als reisbestemming schiet veel mensen als eerste een van de namen van de meer dan 40 attractie- en themaparken rondom Orlando te binnen: Disneyland, Seaworld, Universal of MGM Studios, Gatorland, Animal Kingdom, Epcot etc. etc.
Bij een bezoek aan meerdere parken is het voordelig een multiticket aan te schaffen maar desondanks zullen de entreeprijzen een flink gat in uw budget slaan.
Als u hierna nog puf heeft, bezoek dan het wonderschone Sanibel of Captiva Island met schitterende schelpen, shop till you drop in de Florida Mall in Orlando of Sawgrass Mills ten noorden van Miami of bezoek Miami zelf. In een dag tijd kunt u hier een aardige indruk van de stad opdoen met een bustocht door de wijken Little Havana, Coral Gables, langs Ocean Drive en het Art Deco District en daarna een boottocht langs Star Island waar ‘the rich and famous’ immense villa’s bezitten.

Ook zo’n onvergetelijke reis naar Florida maken en veel tijd en geld besparen? Neem dan nu contact op en laat mij deze droomreis voor je samenstellen.