Goedkope vliegtickets: bespaar veel geld!

Betaalbare vliegtickets vinden, vraag jij je ook altijd af hoe anderen dat voor elkaar weten te krijgen met die ene goeie deal terwijl jij altijd vele euro’s meer betaalt voor dezelfde bestemming….
Deze week vond ik nog weer zo’n ongelooflijke aanbieding naar de oostkust van Amerika: retourtje Keulen-Boston voor nog geen € 300 per persoon en LET OP: in het hoogseizoen dus zomervakantie 2016!

De planning van iedere rondreis, stedentrip of vakantie begint met het boeken van een vliegticket.
Dit is de basis van je reis en bovendien het onderdeel waar je veel geld op kunt besparen.

Tips and tricks
Laat ik voorop stellen: er bestaat niet zoiets als dé gouden tip. Een goedkoop vliegticket vinden heeft vooral te maken met tijd hebben en bereid zijn om concessies te doen aan je reisschema.
Tijd en geduld zijn heel belangrijk: je moet veel zoeken en kijken op internet via de vele vergelijkingssites. Of rechtstreeks bij een luchtvaartmaatschappij, want het is niet bij voorbaat een zekerheid dat je vlucht goedkoper is als je deze boekt via een prijsvergelijker.
Denk je een leuke aanbieding te hebben gevonden, check dan de extra kosten die er eventueel (niet altijd!) bijkomen. Dit gebeurt vaak bij budgetmaatschappijen (logisch!) en zijn kosten voor:
-ruimbagage (afhankelijk van hoeveel tassen/koffers je mee wilt nemen en het gewicht hiervan)
-maaltijden. Als op die lange afstandsvlucht naar Bangkok je maag begint te knorren, kun je natuurlijk altijd aan boord wel wat kopen of toch vooraf die maaltijden bijboeken. Handiger en goedkoper is het om zelf wat broodjes, snacks e.d. mee te nemen in je handbagage. Of voor de vlucht een warme hap eten op het vliegveld.
-stoelreserveringen. Als je je stoelen niet van te voren reserveert (bij Ryanair is dit meteen bij boeking verplicht tegen uiteraard extra kosten) loop je de kans niet bij elkaar te kunnen zitten. Uiteraard heb je wel altijd een stoel want hier heb je immers voor betaald.
-administratiekosten. Dit kan varieren van reserverings- tot boekingskosten en extra kosten voor het betalen met een creditcard.
Deze extra kosten kunnen dus, afhankelijk van de grootte van je reisgezelschap, behoorlijk oplopen en soms zelfs de ticketprijs duurder maken dan een ticket van de concurrent bij wie al deze extra’ s in de prijs zijn inbegrepen. Altijd dus heel goed kijken, rekenen en vergelijken!

Flexibel
Vind je het geen bezwaar om een keer over te stappen in plaats van non-stop te vliegen. Of om een uurtje verder te rijden naar een andere vertrekluchthaven. Je reisschema wat aanpassen en op een andere dag of een week later of eerder reizen. Midden in de nacht vertrekken of aankomen.
Flexibiliteit is hierbij het toverwoord. Ik had bij bovenstaand voorbeeld Keulen-Boston v.v. een rondreis door het Oosten van Amerika voor ogen met als start- en eindpunt New York of Washington. Maar ach, is het dan een ramp als je dit verplaatst naar Boston?
Pak je deze geweldige stad ook mee in je route en bespaar je met een gezin al gauw duizenden euro’s op alleen de vliegtickets. Da’s toch een leuk begin van een reis die daardoor een stuk betaalbaarder wordt………

Wil jij dit soort vliegdeals ook maar heb je geen zin en/of tijd om alles af te zoeken op het internet? Lees hier wat meer of neem contact met mij op, dan help ik je veel geld te besparen door de beste vliegtickets voor jou persoonlijk te vinden.