Wat is mijn ideale reis of vakantie

Het antwoord op deze vraag zal voor iedereen anders zijn. Behalve min of meer vaststaande zaken als financiën, gezinssamenstelling en data (school)vakanties, zijn je persoonlijke interesses, levensfase en karakter zeker zo bepalend voor je keuze.

Ik ben er van overtuigd dat deze laatstgenoemde factoren eigenlijk veel belangrijker zijn voor je keuze dan de eerste zaken. Waarom? Ook al heb je niet te klagen
over het saldo op je bankrekening, als verre landen ontdekken, uren in het vliegtuig zitten, je aanpassen aan een ander klimaat en cultuur niet zo ‘ je ding’ zijn, dan ga je dit niet doen en kies je gewoon weer voor je vertrouwde camping in de Dordogne of blijf je misschien zelfs het liefst thuis.
Als je een type bent wat stress ervaart bij alleen al de gedachte aan allerlei mogelijke ziektes en rampen die jou en je geliefden kunnen overkomen, dan is een trektocht door de jungle van Zuid-Amerika, de Kilimanjaro beklimmen of fietsen door San Francisco misschien niet zo’n goed idee.blog ideale vakantie 1

Reis-dna
Omgekeerd: als je een paar jonge kinderen hebt en altijd verre reizen hebt gemaakt, zul je dit misschien even niet doen zo lang de kinderen nog klein zijn. Maar op een gegeven moment gaat het toch wel weer kriebelen want het reis-dna zit nu eenmaal in je bloed!
En natuurlijk zijn er ook genoeg ouders voor wie dit niet op gaat en die het juist heerlijk en prima te doen vinden om met hun jonge kids  door Thailand of Kenia te trekken, no problem!
Of als jij het financieel even niet zo breed hebt maar wel al heel wat hebt gezien op deze aardbol, zul je altijd proberen om de tering naar de nering te zetten en toch die trip naar Nepal of Costa Rica te maken. Dan maar in de budgetversie…..blog ideale vakantie 2

Ieder zijn eigen keuze
Wat ik hier dus maar mee wil zeggen is dat of jij ieder jaar twee weken in een huisje in Zeeland zit of rondtrekt in een camper door de USA, in je eigen achtertuin vakantie viert of aan het strand luiert op Jamaica, veel meer te maken heeft met jouw eigen interesses en  ‘way of life’ dan met je bankrekening of je kinderen.
En natuurlijk is hier niets goed of fout aan, maar we moeten wel eens ophouden met het hebben van een oordeel over elkaars keuzes. Dat mijn ideale reis niet die van een ander is omdat diegene er niet aan moet denken om zoveel inentingen te moeten halen / 10 uren te moeten vliegen met de kinderen / zich aan te moeten passen in kledingstijl en gedrag omdat we naar een moslimland gaan / zoveel geld uit te geven in maar 3 weken tijd / naar de camping te gaan terwijl je geld genoeg hebt voor een luxe hotel etc. etc. etc. vind ik prima.
Maar moet ik dit ook per se te horen krijgen? Verandert het iets aan mijn ideale reis of aan die van de ander? Ik dacht het niet en gelukkig maar…..laat iedereen lekker zijn of haar eigen ideale vakantie beleven.

Heb jij al vakantieplannen voor deze zomer?
Maar is het er nog niet van gekomen om die vliegtickets te boeken, die rondreis door de USA of die safari in Afrika te regelen …..of nu eindelijk eens die sfeervolle agriturismo villa in Italië uit te zoeken. Want je hebt te weinig tijd, geen zin om het allemaal uit te vinden en bovendien weet je niet waar de mooiste en goed betaalbare plekken zijn. Geen nood, schakel dan de Rondreismakelaar in!
Dit gaat u, naast veel tijd, ook veel geld besparen want de Rondreismakelaar zoekt altijd naar de beste optie voor uw betaalbare rondreis, vakantie of vliegtickets op maat.

Kijk snel voor meer informatie op erikj21.sg-host.com of neem direct contact op via info@rondreismakelaar.nl