Rondreis Noordwest USA: 22 – 28 augustus

22 augustus
Via een prachtige rit door Jedediah Smith State Park maken we alvast kennis met de machtige Redwoods langs de Noord-Californische kust. Tientallen meters hoge bomen van soms wel tweeduizend jaar oud staan hier indrukwekkend te zijn. Vele foto’s verder komen we aan in Crescent City zowaar al halverwege de middag. Deze laatste week is wat rustiger wat betreft ons reistempo, ook wel eens fijn. Het is hier erg koel, rond de 15 graden en mist vanuit zee. We lopen wat langs de haven waar een kolonie zeeleeuwen luidruchtig van zich laat horen en eten vroeg en lekker in het lokale visrestaurant.

23 augustus
Langs de kust naar beneden gereden door drie Redwood parken. De Big Tree was ongelooflijk zowel qua omvang als hoogte als leeftijd. In het Prairie Creek park een mooie wandeling door de oeroude bossen gemaakt waarbij de met mos begroeide takken het geheel een wat mysterieus aanzien geven. In het visitor center nog een stekje van een Redwood gekocht. Wij gaan het niet meer meemaken dat dit een grote boom wordt; dat duurt letterlijk honderden jaren! Wie weet wordt het een familie erfstuk…..
Onderweg naar de zuidkant van het park langs de kant van de weg nog een groepje elks gezien waar het gewei van het mannetje de meeste indruk maakt.

In Eureka nog even door het niet erg interessante stadje rondgelopen en daarna lekker Hawaiiaans gegeten in de Banana Hut.

24 augustus
De reis vandaag richting Red Bluff in de binnenlanden van Californie duurt ook weer langer vanwege roadworks, minstens een uur vertraging. We hebben hier by far het beste hotel met een mooi zwembad, ruime kamer en einde van de middag de manager’s reception met gratis bier, wijn, frisdrank en hapjes!

25 augustus
Lassen Volcanic Park is een regelrechte aanrader. Dampende modderpoelen, stinkende zwavelbronnen met felgeeloranje gekleurde rotsen op de achtergrond, sneeuwballen gooien hoger in de bergen met 25 graden, de weerspiegeling van de Lassen Peak in Manzanite Lake: het was weer mooie plaatjes schieten en genieten. Na een aangename temperatuur en lekker zonnetje hier was het bij ons hotel weer boven de 40 graden. Zwemmen dan maar……

26 augustus
We zakken verder zuidelijk voor de laatste dagen van deze rondreis. Aan het begin van de middag komen we aan bij het motel in Lake Tahoe. Aan de overkant van de weg ligt Commons Beach waar we de rest van de middag lekker luieren en vooruit: even het ijskoude meer in gaan. Tot grote hysterie van sommige badgasten kronkelt zich een –overigens ongevaarlijke-  geelzwart gekleurde slang over het strand.  We kopen hier nog wat laatste souvenirs want Tahoe City is vrij toeristisch. De zonsondergang bij het meer is prachtig.

27 augustus
Langs het meer gaat het richting de laatste overnachting in Mammoth Lakes onder Mono Lake ten oosten van Yosemite. Hier zijn we drie jaar terug tijdens onze Southwest USA reis van 2014 ook geweest. Nu weer bij hetzelfde benzinestation getankt en nog en Sequoia stekje aangeschaft (om de Redwood gezelschap te houden).
Ons hotel en het hele dorpje blijkt in skisferen en Alpenstijl ingericht te zijn. Niemand heeft nog puf of zin om het dorpje te gaan verkennen dus relaxen we ’s middags aan het zwembad.

28 augustus
Ondanks de twee heerlijke kingsize bedden toch maar weinig nachtrust gehad. Het was veel te warm op de kamer (geen airco) en we kwamen er ’s ochtends pas achter dat het raam wel open had gekund omdat er muggengaas voor zit!
Wel jammer met het  vooruitzicht van de komende nacht in het vliegtuig….de laatste autorit naar Las Vegas Airport is er weer eentje in de categorie scenic waarbij we het dorpje Beatty passeren waar we drie jaar terug logeerden als uitvalsbasis voor Death Valley.

Nu is onze 29-daagse rondreis van bijna 11.000 kilometer door 9 staten dan toch echt afgelopen. Het valt bijna niet samen te vatten maar het was in 1 woord GEWELDIG!