Combi Lissabon met Kaapverdië

De Portugese hoofdstad is niet voor niets in 2018 uitgeroepen tot ‘World’s Leading City Destination’!

Lissabon biedt een aantal unieke ervaringen voor de fervente stedentripper, of het nu gaat om de heerlijke taartjes Pasteis de Nata, de Portugese volksmuziek Fado met bijbehorende show, een tramrit door de smalle en heuvelachtige straatjes, de prachtige uitzichtspunten (miradouros) die vergezichten bieden over de daken en de kustlijn of de ‘azulejos’, de fraaie tegeltjes die je overal in de stad aantreft op muren en gevels.

Uit bovenstaande opsomming zou je bijna de indruk krijgen dat in Lissabon weinig te zien valt op het gebied van monumenten, kerken, paleizen en musea. Niets is minder waar. Mosteiro dos Jeronimos is een magnifiek klooster met fraaie toepassingen van de Portugese manuel bouwstijl. Als je hier in de buurt bent, kun je ook de Torre de Belem bezoeken, verdedigingsfort aan zee. Tegenover de Mosteiro is een aardige markt waar je leuke souvenirs kunt scoren of even bijkomen in het park.

De Se kathedraal uit de 12e eeuw ligt in de historische wijk Alfama waar je ook het gerenoveerde, middeleeuwse kasteel Sao Jorge vindt. In deze buurt is het heerlijk ronddwalen of ontdekken met een begeleide wandeling waarbij ook veel wordt verteld over de historie van de stad zoals de aardbeving uit 1755. Op deze manier vind je ook de verborgen pleintjes en prachtige uitzichten over de gekleurde daken.

Museumliefhebbers worden hier ook niet teleurgesteld. Portugals nationale museum, Museu Nacional de Arte Antiga, is gehuisvest in een 17e eeuws paleis en toont prachtige kunstschatten. Het Museu Nacional de Azulejo is gewijd aan de bekende Portugese decoratie, de tegelkunst en haar geschiedenis. Kunsthistorici halen hun hart op in het Museu Calouste Gulbenkian.

Na een paar dagen Lissabon is het in bv. de voorjaarsvakantie in februari/maart een goed idee om door te reizen naar een van de Kaapverdische eilanden (een voormalige Porugese kolonie) en daar nog een dag of 5 te genieten van zon, zee en strand. Stedentrip en strandvakantie in 1: the best of both!

Ook zo’n onvergetelijke stedentrip/strandvakantie naar Lissabon en Kaapverdië maken en veel tijd en geld besparen? Neem dan nu contact op en laat mij een vrijblijvende offerte voor deze reis samenstellen.