Stedentrip: welke stad wordt het

Stedentrips zijn steeds meer in trek. Logisch: er zijn nog zoveel onontdekte pareltjes van steden die door veel van ons nog bezocht moeten worden. Er is immers nog zoveel meer te zien dan het overigens ook prachtige rijtje Londen, Parijs, Rome en Berlijn.

Maar ja, waar kies ik dan voor? De keuze is natuurlijk enorm en geheel gebaseerd op jouw voorkeur.

De ene stedentrip zal meer geschikt zijn voor iemand die de architectuur of historie van een stad enorm kan waarderen. Een ander wil graag uitgebreid shoppen of musea bezoeken. En een derde bekijkt het liefst het lokale stadsleven vanaf een terrasje met een lekker plaatselijk biertje. Of je bent het type dat alle bovenstaande zaken graag wil zien en doen……kan natuurlijk allemaal!

Keuzes maken

Om tot een keuze te komen, kan het handig zijn jezelf de volgende vragen te stellen:

-Ben je bereid om ver te reizen en daaraan gekoppeld de vraag hoe lang je ergens wilt/kunt blijven. Het heeft uiteraard niet zoveel zin om twee dagen kwijt te zijn aan het vliegen naar New York als je maar drie dagen hebt voor de totale stedentrip.
-Hoe wil je reizen: met de auto, openbaar vervoer of vliegen. De kosten hiervan kunnen per bestemming wisselen dus het is niet per definitie zo dat eigen vervoer altijd het voordeligst is.
-Informeer je over de ligging (centraal of juist wat verder uit elkaar waardoor je meer van de ene plek naar de andere moet reizen) van de bezienswaardigheden van een stad en bepaal voor jezelf of je deze de moeite waard vindt.
-Bedenk of de stad voldoet aan jouw interesses op het gebied van architectuur, geschiedenis, musea, shoppen, uitgaan etc.
-Wil je nog wat gaan zien buiten de stad? Zoja, plan hier dan tijd voor in want als je in Napels bent wil je ook een bezoek brengen aan de opgravingen van het nabijgelegen Pompeiii.
-Wat zijn je eisen op het gebied van weer en klimaat? Voor veel Zuid-Europese steden is een bezoek hartje zomer niet aan te raden tenzij je in bv. Barcelona alleen maar aan het strand wil liggen.

Geen tijd

Tijdgebrek is geen excuus want het mooie van een stedentrip is dat deze vaak maar enkele dagen duurt!
In een (lang) weekend kun je al veel van een stad zien. De vele reisgidsen en het internet maken het ons gemakkelijk door de hotspots van een specifieke stad op een rijtje te zetten. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen een gids te huren of met een stadswandeling mee te gaan waardoor je er zeker van bent dat je de beste plekken van de desbetreffende stad niet mist.

En dan is het zover……welke stad is de uitverkorene voor jouw stedentrip? Wordt het de karakteristieke en on-Italiaaanse havenstad Napels, gouden stad Praag, sfeervol Moors Sevilla of het Florence van Polen: Krakau? Of…of….of…

Zoveel mensen, zoveel wensen ……ik help je graag om een goede keuze te maken en bij het uitzoeken en regelen van je stedentrip.  Doe hier inspiratie op voor jouw volgende stedentrip op maat of neem  vrijblijvend contact op voor meer informatie.