Verschillende reisverzekeringen

Veel Nederlanders gaan 1 of zelfs 2 keer op vakantie in het jaar. Er zijn namelijk veel vakantieperiodes: Kerstvakantie, meivakantie, zomervakantie en de herfstvakantie. De meeste Nederlanders reizen binnen Europa naar landen zoals Frankrijk, Duitsland of Italië.
Maar er zijn ook genoeg mensen die de zon wat verder zoeken. Continenten zoals Zuid-Amerika, Afrika en Azië worden ook veel bezocht door de Nederlandse reiziger. Het maakt niet uit waar de reis naar toe gaat, een reisverzekering is vaak wel handig. De meeste mensen vergeten het aan te vragen of weten simpelweg niet waarom ze het nodig hebben. In dit artikel zal ik uitleggen waar een reisverzekering voor dient en de verschillende soorten toelichten. Je komt er in dit artikel achter waarom het handig is om een reisverzekering aan te sluiten en welke het best bij je past.

Maar wat is een reisverzekering?

Het is niet erg als je nog nooit van een reisverzekering hebt gehoord. Niet iedereen heeft namelijk de kans om op vakantie te gaan. Een reisverzekering dekt simpel gezegd de schade die je oploopt tijdens je reis in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuiskosten in het buitenland. Als je een ongeluk hebt tijdens je reis en je hebt geen reisverzekering afgesloten, dan betaal je vaak heel veel geld en soms willen de ziekenhuizen je niet eens accepteren of moet je lang wachten voor een behandeling.

Welke reisverzekeringen zijn er?

Uiteraard zijn er veel verschillende reisverzekeringen waar je uit kan kiezen. Ik zal de populairste vormen uitlichten.

Doorlopende reisverzekering: bij een doorlopende reisverzekering ben je vaak verzekerd voor een periode van een jaar. Dus ben je vaak op reis, dan past deze reisverzekering het best bij jou.

Aflopende reisverzekering: een aflopende reisverzekering sluit je af voordat je op vakantie gaat en eindigt weer op het moment dat je thuis bent. Deze verzekering is handig als je maar eenmalig op vakantie gaat.

Langer lopende reisverzekering: ben je lang van huis  (denk aan 6 maanden voor een wereldreis),  dan is het verstandig om een langer lopende reisverzekering aan te vragen. Dan ben je namelijk verzekerd voor meerdere soorten ongevallen.

Mocht je binnenkort op reis gaan en heb je een reisverzekering nodig? Dan kan je hier gemakkelijk online de beste reisverzekeringen vergelijken.