Individuele reis op maat: Bali

Bali is behoorlijk populair onder toeristen, al heb je genoeg mogelijkheden om op dit geweldige, Indonesische eiland een plek te vinden waar je ongestoord van je vakantie kunt genieten. De prachtige stranden moet je zeker niet overslaan (daarover straks meer) maar het is zonde om op Bali alleen maar gestrekt op je handdoek te liggen. Alleen al een rondrit over het eiland waarbij je in een totaal andere cultuur ondergedompeld wordt, is een belevenis op zich! Overal de fotogenieke rijstvelden die vaak nog vrij primitief bewerkt worden. Tip: bij het dorp Jatiluwih liggen de mooiste rijstvelden van Indonesië. Je moet wel een klein bedrag betalen om over de weg door de rijstvelden te mogen rijden, maar dat is het absoluut waard.bali

Offerceremonies

Wat ook mooie plaatjes oplevert, zijn de offerceremonies die je overal ziet. De Balinezen zijn voor de overgrote meerderheid aanhangers van het hindoeisme en brengen meerder keren per dag kleurrijke offers bestaande uit bloemen, rijst, fruit etc. Een echt bijzondere ceremonie waar je ook gewoon mee mag kijken, is een crematieceremonie. Geweldige ervaring!

Ubud

Waar je zeker geweest moet zijn, is het kunstenaarsdorpje Ubud. Absoluut toeristisch maar het heeft toch veel sfeer en charme. In Ubud kun je helemaal losgaan wat betreft souvenirs en cadeaus aanschaffen!
Kunst, batik, kleding, sieraden, meubels die allemaal zo uit een lifestyle magazine lijken te komen. Hoewel de prijzen laag zijn, is afdingen heel normaal.
Fiets of brommer ook eens rond door de dorpen en rijstvelden rondom Ubud en bezoek het heilige apenbos dat bevolkt wordt door Balinese makaki-apen die erg brutaal kunnen zijn! Behalve apen, tref je hier ook nog drie tempels aan uit de 14e eeuw die de moeite van het bezoeken waard zijn.
Ubud kent niet echt een uitgaansleven, maar ’s avonds kun je een traditionele dansvoorstelling bij een tempel of bij je hotel bezoeken. In Ubud worden de beste van heel Indonesië gehouden! Ook erg leuk is het om hier een kookworkshop te volgen zodat je straks thuis alle heerlijke gerechten zelf kunt maken. Bali is immers een feest voor de smaakpapillen!

Vulkaan en tempel

De Gunung Agung is de hoogste berg van Bali. De berg is 3.142 meter hoog en je kan hem vanuit bijna elk punt op Bali en de omliggende eilanden zien als er geen wolken omheen hangen tenminste. In 1963 vond de laatste uitbarsting plaats. De vulkaan is nu in een slapende toestand waardoor je hem kunt beklimmen. De belangrijkste tempel van Bali, de Pura Besakih vind je aan de voet van de berg. De tempel is ruim duizend jaar oud en ligt op 1.000 meter hoogte op de helling van de Gunung Agung.

Stranden

Wat je keuze voor een strandverblijf betreft: dit hangt samen met waar je naar op zoek bent en met wie je bent.
Rondom Kuta Beach heb je veel mooie stranden om te leren surfen maar dit is ook het meest toeristische gebied van Bali. Je kunt hier wel goed uitgaan.
Lovina is ook een kustplaatsje maar veel relaxter dan de regio rondom Kuta. Je hebt hier een zwart strand. Veel toeristen komen hier om de dolfijnen rondom Lovina te bekijken.
Een andere strandbestemming is Sanur. Veel minder uitgaansmogelijkheden en toerisme dan Kuta maar het heeft luxere opties en een beter strand dan Lovina. Sanur wordt vooral bezocht door wat oudere reizigers en gezinnen met kinderen.

Ook zo’n onvergetelijke reis naar Bali maken en veel tijd en geld besparen? Neem dan nu contact op en laat mij een vrijblijvende offerte voor deze droomreis voor je samenstellen.