Individuele reis op maat: Sicilie

Sicilië heeft alles voor een heerlijke vakantie!

Het eiland Sicilië is nog redelijk onontdekt en vrij van massatoerisme. Eigenlijk onbegrijpelijk als je bedenkt dat het alles in zich heeft voor een heerlijke vakantie.
Want Sicilië kent een heerlijk klimaat, zeker ook aangenaam in het voor- en najaar.

sicilie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modderbaden en vulkanen

De bergen in het binnenland met natuurlijk de alom bekende en nog altijd spuwende Etna maar ook de zoutpannen in het noorden bij Trapani. Of de vulkanische Eolische eilanden ten noorden van Sicilië waar je je kunt onderdompelen in een geneeskrachtig modderbad of in de rijke cultuur en historie. Dat laatste kun je trouwens ook prima doen op Sicilië zelf want op het eiland is zoveel te zien en te doen dat je dat nooit redt in één vakantie.

Middeleeuwse steden en een geweldige sfeer

Het middeleeuwse stadje Cefalu aan de noordkant, het uit 700 v. Chr. daterende Syracuse, Catania aan de voet van de Etna. Ze zijn allen historisch doordat ze in Griekse, Romeinse, Arabische en Spaanse handen waren en je de overblijfselen hiervan overal terugziet. Bovendien weet je niet waar je kijken moet met de alom aanwezige, prachtige barokke bouwstijl die bijna elk plaatsje dat heerlijke Zuideuropese sfeertje geeft.

O ja, en vergeet niet die onwaarschijnlijk mooie plaatsjes als Noto en Modica (bekend om zijn bijzondere en overheerlijke chocoladesmaken) mee te pikken.
Bedenk daarbij dat het dagelijks leven niet duur is (nooit zul je ergens een grotere en lekkerder pizza voor € 5 eten dan op Sicilië), de bevolking vriendelijk en behulpzaam (ze brengen je rustig even in hun Fiat naar de plaatselijke sicilie 2bezienswaardigheden (ondanks dat ze geen woord Engels spreken) en je wilt  nergens anders meer heen!

Ook zo’n onvergetelijke reis naar  Sicilië maken en veel tijd en geld besparen? Neem dan nu contact op en laat mij een vrijblijvende offerte voor deze droomreis voor je samenstellen.