Rondreis op maat: Israël en Jordanië

Bij een rondreis door Israël en Jordanië combineert u vele hoogtepunten van deze beide bijzondere en mystieke landen. Ook zonder dat u religieus bent zijn deze landen, afzonderlijk maar ook als combinatie, een bezoek waard. Wat u daar precies allemaal wil zien en bezoeken, hangt af van de tijd die u heeft. Hieronder in ieder geval de hoogtepunten die u sowieso niet mag missen!

Hoogtepunten Israël

De oude stad van Jeruzalem is indrukwekkend, iedere steen ademt hier geschiedenis! Ga mee met een stadswandeling en bezoek onderweg de Klaagmuur en de daarachter gelegen omstreden Tempelberg met de Al Aqsa en Rotskoepelmoskee. Vanaf de Tempelberg heeft u een fraai uitzicht op de Olijfberg. Ook komt u hier langs andere Bijbelse plaatsen zoals bv. de Via Dolorosa (de Kruisweg van Christus) en de Heilige Grafkerk (waar Christus werd gekruisigd, De rotskoepelmoskee in Jeruzalem, Israël en vervolgens herrees). Hier en daar zie je de kogelgaten in de muren van de diverse oorlogen die hier vorige eeuw uitgevochten zijn. Soms loop je zo tegen een Bar Mitswa aan: een viering van een  soort Joodse geloofsbelijdenis voor jongen van 13 jaar.

Als er tijd is, is een ondergrondse tour door de Western Wall tunnels (ingang naast de Klaagmuur) absoluut een aanrader, je leert hier veel over de historie van de Klaagmuur en de Tempelberg. In de nieuwe stad is een bezoek aan Yad Vashem, het indrukwekkende Holocaustmonument en museum, een must.

Bezoek in Noord- Israël het prachtig bewaard gebleven Caesarea, mooi gelegen aan de kust met Romeins theater, Byzantijnse stadsmuren en het paleis van Herodes. Bezoek de Bijbelse plaatsen Nazareth, Kapernaum en het meer van Galilea dat nu het meer van Tiberias heet.

Via Oost-Jeruzalem (let op: wordt niet op je navigatiesysteem aangegeven maar is wel de makkelijkste en snelste weg) reis je naar de Dode Zee en de berg Masada. Je kunt met een kabelbaan de berg op maar ook via het zeer oude slangenpad. Bovenop tref je de overblijfselen van het leven van de Joodse opstandelingen tegen de Romeinen, ze pleegden in 73 na Chr. massaal zelfmoord op deze berg.

Hoogtepunten Jordanië

In Jordanië moet je in ieder geval de prachtige, roze stad Petra bezoeken. Deze stad in het zuiden is 2000 jaar geleden uit de rotsen gebeiteld en bidet een spectaculaire aanblik. Nog steeds wonen er zo’n 20 gezinnen in de rotsen van Petra.

Wadi Rum is de grootste woestijn van Jordanie die bestaat uit rode, ronde bergen.. Zeker tijdens de zonsondergang is het landschap prachtig roodgekleurd en oogt de woestijn sprookjesachtig..

Als je in Israël de Dode Zee nog niet bezocht heb, doe dit dan in Jordanië en beleef de bijzondere ervaring van het drijven op je rug zonder te zinken! Eindig je rondreis in kustplaats Aqaba om de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee te ontdekken.

Ook zo’n onvergetelijke reis naar Israël en Jordanië maken en veel tijd en geld besparen? Neem dan nu contact op en laat mij een vrijblijvende offerte voor jouw rondreis samenstellen.