Rondreis op maat: Tanzania

TanzaniaCSC_0091

Naar Tanzania ga je allereerst voor de wilde dieren. Nergens op deze aardbol is het spotten van ‘the Big Five’ makkelijker én mooier dan hier. Want natuurlijk ga je op safari naar de ‘moeder’ van alle safariparken: de Serengeti. Maar er is zoveel meer dan dit park: Tarangire, Lake Manyara, Arusha National Park en natuurlijk de wereldberoemde Ngorongoro Crater.

Dieren spotten vanuit een jeep

CSC_0249Ieder park kent zijn eigen variatie in landschappen en dieren. Zo staat Tarangire bekend om zijn olifanten en Manyara om de boomleeuwen. Het spotten van dieren vanuit je jeep met het dak omhoog, verveelt geen moment! Je blijft je altijd het moment herinneren dat die olifant opdook uit de struiken en minutenlang stilstond voor je jeep op nog geen meter afstand. En een troep leeuwen hijgend in de middagzon op de savanne, starend naar de verzameling toeristen om hen heen: wie bekijkt wie? Of de grote aap die inbrak in de keuken van de lodge en ervan doorging met de bananenvoorraad…….

En voor wie toch safarimoe is, biedt Tanzania nog zoveel meer: bezoek de Bosjesmannen en/of de Masai. Heel interessant om eens te horen over de gebruiken, tradities en cultuur van deze bijzonder vriendelijke en gastvrije mensen. Of toer eens op de fiets onder begeleiding van een gids rond door een dorpje waar je echt de enige Mzungu (blanke) bent op de lokale markt. Een uurtje in een klas op de plaatselijke basisschool drukt je weer eens met je neus op de feiten: wij hebben het hier nog niet zo slecht.

Voor de sportievelingen is de beklimming van de bekende Kilimanjaro of Mount Meru natuurlijk een must.

(Niet alleen) relaxen op Zanzibar

ZanzibarNa al deze indrukken is het heerlijk om nog een week te relaxen op het paradijselijke eiland Zanzibar voor de kust van Tanzania. Al is hier ook meer dan genoeg te doen! Breng een paar dagen door in de hoofdstad Stone Town met het geboortehuis van Freddie Mercury, de kleurrijke markten, de foodstalls ’s avonds in de haven of vaar met de boot naar Pemba Island met de reuzenschildpadden.

Wat je hier beslist moet doen is een kruidentoer, niet voor niets staat Zanzibar ook bekend als Spice Island. Het is ontzettend leuk en leerzaam om uitleg te krijgen over al die verschillende planten, kruiden en vruchten en deze ook te zien, voelen, proeven en ruiken. Echt een sensatie voor al je zintuigen.
Maar ook het zwemmen met dolfijnen, een bezoek aan Jozani Forest met zijn unieke rode Colobus apen en natuurlijk duiken of snorkelen in die onwaarschijnlijk blauwe zee: je mag het allemaal eigenlijk niet missen als je hier bent.

Ook zo’n onvergetelijke reis naar Tanzania maken en veel tijd en geld besparen? Neem dan nu contact op en laat mij een vrijblijvende offerte voor jouw droomreis samenstellen.