Stedentrip op maat: Budapest

Als je de prachtige stad Budapest eens wil bezoeken, twijfel dan niet over het weer of het seizoen waarin je gaat. De stad heeft zoveel moois te zien en te bieden dat ieder jaargetijde zijn eigen charmes kent en de weersomstandigheden juist iets extra’s toevoegen aan de veelzijdigheid en schoonheid van de stad.

Budapest kent sneeuw en warmte

In de koude winter (Budapest heeft een landklimaat met warme zomers en koude winters) zien de vele mooie kerken en gebouwen van de stad er magisch uit onder een laagje sneeuw. De Matthiaskerk, het Vissersbastion, Buda Castle, de St. Stephanusbasiliek en het Parlement zijn letterlijk en figuurlijk de highlights met een sprookjesachtige verlichting. Wandel van de Pestzijde naar de Budazijde van de stad via de beroemde Kettingbrug over de Donau en schiet hier al je schitterende plaatjes.
Voor wie de kou teveel wordt: bezoek een van de talrijke koffiehuizen voor een w
arm bakkie met een lekker stuk taart of probeer de bekende Hongaarse goulashsoep.
Je zwemoutfit hoeft niet alleen in de zomer mee want juist in de winter is het ook heerlijk om jezelf een halve dag te gunnen voor een bezoek aan een van de vele thermaalbaden die de stad rijk is. In het Szechenyi badhuis heb je de keuze uit 15 binnenbaden en 3 buitenbaden. Reken maar dat het een aparte ervaring is om in de vrieskou in een bad van 40 graden te zitten terwijl de sneeuwvlokken op je hoofd dwarrelen!

In de zomer is een boottocht over de Donau juist weer heel aangenaam. De stad vanaf het water bekijken is bij hogere temperaturen een relaxte manier om veel te zien. De sfeer opsnuiven kan ook prima onder het genot van een groot glas goedkoop bier of heerlijke maaltijd op een van de vele terrassen. Afhankelijk van de weersomstandigheden vind je binnen in de gebouwen verkoeling danwel warmte. En er is ook binnen natuurlijk meer dan genoeg te bekijken….. Dit geldt ook voor de Grote Markthal waar je als bonus je souvenirs scoort voor een redelijke prijs. Zomer- en winterproof zijn de informatieve stadswandelingen van een paar uur waar je na afloop zelf mag bepalen wat de wandeling je waard was. Je komt echt veel te weten over de stad en haar rijke, veelbewogen geschiedenis en kunt, als je meer informatie wil, deelnemen aan tours met een specifiek onderwerp zoals The Jewish Walk of The Communism Tour.

Wanneer je ook gaat en hoe moe je ‘s avonds ook bent na al deze activiteiten: sla nooit een bezoek aan een ruin bar over! Deze kroegen in verbouwde kelders en ruimtes die zijn opgeknapt met weinig middelen, tweedehands spullen en eigen muurschilderingen liggen vooral in de Joodse wijk. Het zijn naast trendy, hippe uitgaansgelegenheden ook gewoon gezellige plekken om Hongaarse schnapps te drinken en een drukke dag in mooi Budapest af te sluiten.

Ook zo’n onvergetelijke stedentrip naar Budapest maken en veel tijd en geld besparen? Neem dan nu contact op en laat mij een vrijblijvende offerte voor jouw stedentrip samenstellen.