Stedentrip op maat: Riga

Riga: onverwachte bestemming voor een stedentrip

Onverwachte bestemming voor een stedentrip? Ontdek Riga, de hoofdstad van Letland en oude Hanzestad! De historische binnenstad staat sinds de onafhankelijkheid van de Baltische staten op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en dat is niet voor niks. Het oude centrum heeft veel prachtige gebouwen, opgetrokken in Jugendstil architectuur. De Dom van Riga is de grootste kathedraal van de Baltische Staten en stamt uit de 13e eeuw.Stedentrip naar Riga door Rondreismakelaar.nl

Een fietstour of boottochtje langs de hoogtepunten van de stad is een echte aanrader.

Rijke historie

Wat Riga absoluut heel bijzonder en interessant maakt is de rijke historie. Deze vind je terug in bv. het Oorlogsmuseum maar nog veel indrukwekkender is het Bezettingsmuseum in een ontzettend lelijk grijs gebouw in de binnenstad.  Dit museum geeft een beeld van de bezetting door buitenlandse naties sinds 1939 tot aan de onafhankelijkheid van Letland in 1991. Wat het verhaal extra speciaal maakt, is de rondleiding door een gids die je vertelt dat deze halve eeuw bezetting nog steeds invloed heeft op het dagelijkse leven van de Letten en wat dit met haar en haar familie gedaan heeft en nog steeds doet. Met de huidige Russische dreiging wordt de geschiedenis van vroeger in de verhalen van nu weer heel actueel.

Ook zo’n onvergetelijke stedentrip naar Riga maken en veel tijd en geld besparen? Neem dan nu contact op en laat mij een  vrijblijvende offerte voor deze stedentrip voor je samenstellen.