Stedentrip op maat: Rome

Rome is 1 groot openluchtmuseum!

Overal waar je om je heen kijkt zie je de geschiedenis van deze oude stad. Iedere basiliek, fontein, ruine heeft zijn eigen, vaak eeuwenoude historie. Trek rustig een dag of drie-vier uit voor Rome hoewel je hier waarschijnlijk nog niet genoeg aan zult hebben!

OLYMPUS DIGITAL CAMERANiet missen!

Het bekendste van alle bezienswaardigheden in Rome is natuurlijk het Colosseum, een gigantisch Amfitheater uit de 1e eeuw na Christus. Het Colosseum bood plaats aan meer dan 50.000 toeschouwers die naast de bekende gladiatorengevechten, andere schouwspelen en bij de opening Spelen van 100 dagen konden zien.
Als je in Rome bent, moet je zeker ook een bezoek brengen aan Vaticaanstad. Bekende bezienswaardigheden bij Vaticaanstad zijn de Sint Pietersbasiliek, Sint Pietersplein en de Engelenburcht. En natuurlijk de Sixtijnse kapel van Michelangelo, je weet niet wat je ziet: echt heel bijzonder.

Tip: Wil je het Colosseum en het Vaticaanmuseum bezoeken, boek dan van tevoren online je kaartjes. De rijen voor de kassa’s zijn lang en kunnen oplopen tot een wachttijd van meer dan twee uur. Zonde van de tijd die je had kunnen gebruiken om binnen rond te kijken of meer van Rome te zien.

Breng een bezoek aan de Spaanse trappen bij Piazza di Spagna, de ontmoetingsplek bij uitstek. Zeker in de lente als de trappen ook nog eens versierd zijn met bloemen.
Forum Romanum, Circus Maximus en de markten van Trajanus geven je een idee van het leven in het oude Rome.
Heb je nog iets te wensen, bv. dat je nog een keer terug wil naar Rome? Gooi dan een muntje in de bekende Trevifontein.

Nog meer kunst en cultuur

Als je een kunstliefhebber bent moet je zeker een bezoekje brengen aan Villa Borghese. Een park met verschillende musea. Hou je van kunst, dwaal dan ook rond in de hippe wijk Trastevere, een schilderachtige volkswijk ten zuiden van Vaticaanstad aan de westkant van de rivier de Tiber die de stad doorkruist. Ondanks dat Trastevere door steeds meer toeristen ontdekt wordt, is het nog steeds een beetje een Italiaans dorp in een wereldstad. Met een heel bijzondere sfeer, veel hippe kunst, betaalbare restaurants en de oude Joodse wijk.

Ook zo’n onvergetelijke stedentrip naar Rome maken en veel tijd en geld besparen? Neem dan nu contact op en laat mij een vrijblijvende offerte voor jouw stedentrip samenstellen.