Verre reizen op maat: Thailand

‘Het land van de glimlach’ wordt Thailand wel genoemd en daar is geen woord overdreven aan. Zo wordt je begroet door de lokale bevolking maar ook het prachtige land zelf ontlokt je geregeld een glimlach.

De grootste gouden boeddha van AziëThailand

Begin in de hoofdstad Bangkok met het opsnuiven van de rijke cultuur: de vele tempels waaronder Wat Po met de grootste gouden boeddha in Azië, Wat Arun en het imposante Koninklijk Paleis. Een erg leuke manier om veel van de stad en haar bewoners te zien, is een tochtje maken per longtailboot door de klongs (kanalen). Slenter eens door de bekende Khao San Road, relax in een fish foot spa of geniet van een massage en les je dorst met het sap uit een verse kokosnoot.

Vanuit Bangkok zijn dagexcursies te boeken naar bv. de eeuwenoude boeddha’s en tempels in Ayutthaya. Of een trip naar de beruchte Bridge on the River Kwai en de gruwelijke geschiedenis van de Birma spoorlijn.

De tempels van Chiang Mai

Ook in het noordelijk gelegen Chiang Mai (bereikbaar met de nachttrein vanuit Bangkok of een binnenlandse vlucht) tref je overal de meest bijzondere tempels aan. Deze stad staat ook bekend om zijn kunstnijverheid.

Op de avond- en nachtbazaar van Chiang Mai zul je dus zeker slagen voor bijzondere souvenirs. Chiang Mai kun je gebruiken als uitvalsbasis voor een bezThailand 2oek aan de Golden Triangle: de driehoek Thailand, Birma en Laos. Bij de grens kun je een stempel van deze landen in je paspoort krijgen, ook weer leuk voor de verzameling!

LongnecksLongnecks

De witte, kitscherige glastempel in Chiang Rai maar ook de lokale stam van de Longnecks ( ongelooflijk hoezeer schoonheidsidealen in de wereld verschillen!) verdienen aandacht.
Echt heel leuk en bijzonder zijn de schilderende en voetballende olifanten in Mae Sang Elephant Camp war je ook een ritje kunt maken op de rug van zo’n dikhuid.

Altijd lekker om zo’n reis af te sluiten met een paar dagen (of langer!) op één van de paradijselijke eilanden die Thailand rijk is. Op Koh Samui, Koh Phi Phi of zo’n ander bounty eiland hoef je even helemaal niets anders meer dan genieten………

Ook zo’n onvergetelijke reis naar Thailand maken en veel tijd en geld besparen? Neem dan nu contact op en laat mij een vrijblijvende offerte voor deze droomreis voor je samenstellen.