Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een reisvoorstel op maat?

Als u een aanvraag indient voor het samenstellen van een reis, krijgt u een vrijblijvende offerte met een globale berekening van de prijzen voor de verschillende reisonderdelen en de totaalprijs van uw reis op maat.
U kunt dan zelf vergelijken met de prijzen bij reisorganisaties en bepalen of u akkoord gaat en mij de opdracht geeft tot het uitzoeken en samenstellen van een compleet reisvoorstel. De kosten van het  reisvoorstel zijn afhankelijk van hoe uitgebreid het voorstel dient te zijn. Voor een globale indicatie en de kosten die u bespaart: kijk op de pagina Reizen op maat

Ik heb al een offerte ontvangen maar vind deze vrij prijzig. Hoe kom ik erachter of dit niet goedkoper kan?

Stuurt u de offerte gerust naar mij, ik voer een gratis check uit om te zien of het niet goedkoper kan. Mocht dit zo zijn, dan kan ik een op maat reisvoorstel voor u maken dat voldoet aan al uw persoonlijke wensen en u daarnaast ook nog eens veel geld bespaart. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

Waarom moet ik betalen voor een reisvoorstel, er zijn ook reisadviseurs/-organisaties die een gratis advies geven?

Als u mijn vrijblijvende offerte vergelijkt met de prijs van eenzelfde soort reis bij een reisorganisatie ziet u al snel dat er een behoorlijk verschil in het uiteindelijke bedrag zit. Dit komt in de eerste plaats doordat alle mensen die er werken, ook betaald moeten worden. Daarnaast wil de reisorganisatie natuurlijk winst maken en zijn er veel overheadkosten zoals een gebouw/kantoor, administratie- en telefoonkosten etc.  Deze factoren zijn allemaal van invloed en veroorzaken de (hogere) prijs die u betaalt.
Reisadviseurs die een zogenaamd op maat advies verstrekken en zeggen dit ‘gratis’ te doen, krijgen commissie van de reisorganisatie of touroperator waar uiteindelijk geboekt wordt. Uw reis op maat is dan dus gewoon een standaardreis van een bestaande organisatie. U heeft dan dus, naast de hogere prijs die u betaalt, ook nog geen reis die is ingericht naar uw persoonlijke wensen.
Na deze uitleg kunt u zich wellicht voorstellen dat er voor mij heel veel tijd gaat zitten in het zoeken naar de verschillende onderdelen die uw reis uniek, op maat en betaalbaar maken. Daarom reken ik een vast bedrag per soort reis die ik uitzoek waarbij het uiteindelijke voorstel net zo lang aangepast kan worden tot het helemaal naar uw wens is.
Zelfs met de prijs voor mijn reisvoorstel erbij gerekend zal uw uiteindelijke besparing ten opzichte van een reisorganisatie nog steeds honderden tot duizenden euro’s bedragen.

Wie regelt de boekingen voor de vluchten, autohuur en/of accommodatie?

Op basis van het reisvoorstel met de verschillende opties kunt u kiezen of u via de bijgeleverde links zelf wil boeken. Ik  kan u eventueel hierbij helpen, dan maken we een afspraak bij u thuis en regelen we alle boekingen. Ik maak dus zelf niet de boeking omdat ik geen reisbureau of touroperator ben en alleen het advies- en uitzoekwerk voor u doe. U moet altijd zelf boeken bij een luchtvaartmaatschappij of hotel maar ik kan u hierbij evt. wel helpen.

Binnen hoeveel tijd ontvang ik een reisvoorstel?

U ontvangt eerst een vrijblijvende offerte met een globale prijsindicatie voor de verschillende reisonderdelen zoals vliegtickets, huurauto, accommodaties etc.
Als u hiermee akkoord gaat, dan is het afhankelijk van het soort reisvoorstel. Gaat het alleen om een vliegticket, dan kan dit binnen 24 uur. Voor een uitgebreider advies, zoals een complete rondreis, is meer tijd nodig. U kunt uitgaan van 3-5  werkdagen maximaal, mocht het langer duren dan wordt dit van te voren aangegeven.

Krijg ik een onafhankelijk advies?

Ja, ik krijg geen commissie en voor mij maakt het niet uit bij welke luchtvaartmaatschappij, hotel of autoverhuurder u  boekt. Het advies bestaat altijd uit meerdere opties waardoor u zelf kunt bepalen bij wie of wat u boekt.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.